Ondertussen hebben we twee verschillende thuiszorgmedewerkers over de vloer gehad. Beide behoorlijk ongeschikt voor autismezorg, beiden praatten ze erg hard en onnodig veel. Eentje vertrok maar liefst een uur te vroeg terwijl er in principe nog zat te doen was en de ander stak een betoog af over dat ze autisme niet echt merkte aan mij tot het incident in de badkamer. Het incident in de badkamer: ik wou de badkamer uit en zij stond in de deuropening, waarop ik haar met enige irritatie vroeg zich te verplaatsen. Ik ben er zo eentje die de 1,5 meter nog wel belangrijk vind en (nog) niet volledig gevaccineerd ben. De aanloop hier naar toe was dat zij geen enkele maatregel naleefde, terwijl zwangeren toch echt volgens de WHO in een risicogroep vallen, en autisten volgens anderen maar dat is een verhaal op zich.

Vervolgens kwam ook dat ‘we hebben allemaal wel wat’ gebazel, mens doe gewoon je werk, ik zit niet te wachten op validistische smalltalk, dat overprikkeld me enorm en het is al moeilijk zat dat er weer een ander persoon in mijn huis is..

Vorige week zegt ze even tussen neus en lippen door dat mijn oude thuiszorg vanaf volgende week weer terug komt, omdat zij een oud cli├źnt weer moet gaan ondersteunen.

Gisteren, tussen een bevallingscursus en een gesprek met onze financieel adviseur in, app ik haar ‘hoi, ik heb vernomen dat jij vanaf deze week weer de thuiszorg doet, ik zou daar echter graag over overleggen gezien ik niet altijd kan, zo heb ik morgen wel afspraken en vroeg me af hoe laat je dan in gedachten had’.

Daarop kreeg ik terug dat zij nog 1 x kon komen en dat het om 9 uur is, great, daar gaat mijn enige mogelijkheid tot uitslapen deze week. En nog 1 x, wat? Ja dit was in verband met dat niet duidelijk was wanneer wij de sleutel van ons volgende huis kregen.

Dit is minstens 2 maanden bekend, dit heb ik tegen haar, de zorgconsulente van de gemeente, EN de manager van de thuiszorghulp gezegd. Dus nu gaat zij weer iemand anders regelen.

Jullie begrijpen misschien dat deze ‘hulp’ a) een meltdown triggerde waarvan 1 ’s avonds in bed en b) meer kost dan oplevert. Hoewel het ook verre van ideaal is overweeg ik het dus maar stop te zetten.

Ik begrijp absoluut niet hoe een instantie zo met autistische mensen, laat staan hoogzwangere autistische mensen, om kan gaan.

Autivisme Redactie
Autivisme Redactie
Artikelen: 29

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga naar de inhoud